06-10138758
 info@kbplants.nl

Over KB Plants

KB Plants is een Westlands bedrijf met een lange historie in de tuinbouw. Al meer dan 80 jaar zijn er verschillende generaties bezig om een top product aan de consument te verkopen.

Geschiedenis

Dit begon met Wim van den Berg in de Groente en aardappelen teelt en later heeft dit plaats gemaakt voor de snijbloemen teelt door Cymbidiums en Fresia’s te kweken. Vele jaren later werd dit voortgezet door Wim zijn drie zoons, Peet, Ted en Jan van den Berg. De drie broers hebben in die tijd ook de lelies opgepakt als extra teelt. En einde jaren 80 zijn ze ook gestart met de potplanten teelt van de Cupressus Goldcrest Wilma.

Eigenlijk moest de oudste zoon Peet van den Berg volgens de traditie, Pastoor worden. Maar na een half jaar leren op school voor dit vak, heeft Peet toch de stoute schoenen aangetrokken en heeft zijn eigen weg gekozen in de Tuinbouw wereld net zoals zijn Vader Wim. Later in de jaren 90 nemen de drie broers door uitbreiding ieder hun eigen kwekerij en gaan alle drie hun eigen weg.

Peet gaat eerst nog verder in de lelies en Cupressus, maar al snel switcht hij volledig naar de potplanten teelt over. Sindsdien is Peet van den Berg de oprichter van het huidige potplantenbedrijf KB Plants. Ook Peet heeft drie zoons waarvan de oudste zoon Dave van den Berg als eerste toetreedt tot het familie bedrijf. In deze tijd groeit het bedrijf van twee productie locaties naar de huidige vier kwekerijen die we rijk zijn.

Kwekerij met Goldcrest en Calla

KB Plants

KB Plants heeft nu een 6 HA glas oppervlakte voor de teelt van potplanten en een totale oppervlakte van 7,5HA. Door de uitbreiding is ook de teelt Zantedeschia/Calla Lily erbij gekomen. Deze plant wordt ook wel de Aronskelk of grafbloem genoemd in de volksmond. Deze knollen kopen wij direct uit Nederland in de kop van Noord-Holland.

In de afgelopen jaren is ook de jongste zoon Jelle van den Berg bij het familiebedrijf gekomen en heeft samen met Dave de dagelijkse leiding over de vier locaties.

Jelle en Dave van den Berg